Gekruide gehaktballetjes

blog 22-01-2018

Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Samen eten met vrienden of familie vinden wij erg gezellig. Meestal probeer ik iets te maken wat niet al teveel tijd kost als de visite er is. Als ik gekruide gehaktballetjes in tomatensaus maak, is het altijd een succes. Ook de kleintjes smullen hier lekker van!  

Wat heb je nodig? 
  • 350-500 gram (biologisch) rundergehakt
  • 1-2 eetlepels ras el hanout of baharat kruiden 
  • 1 gesnipperde ui
  • diverse groentes, bijvoorbeeld courgette in blokjes, paprika in reepjes, boontjes
  • 1 pak gezeefde tomaten (500 ml)

En dan nu de stappen om deze heerlijke gehaktballetjes te maken:

1) Kneed de kruiden door het gehakt en draai balletjes van het gehakt. 

2) Verhit een klein beetje olijfolie in een pan en fruit de ui kort aan. 

3) Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze lichtbruin. 

4) Voeg de groente toe en bak deze mee. Eventueel kun je nu nog wat kruiden toevoegen. 

5) Voeg de gezeefde tomaten toe en verwarm alles gedurende een paar minuten goed door. 

Afhankelijk van wat je lekker vindt, kun je juist meer of minder gehakt of groente gebruiken. Heerlijk met rijst, quinoa of bulgur.

Eet smakelijk!

 

Contact