Je geboorte in kaart

Hoe verliep jouw geboorte en welke geboortepatronen herken je bij jezelf?

Bepalende basisperiode

Ieder mens is uniek en die uniciteit wordt medegevormd door de periode rondom jouw ontstaan. De periode dat je groeit in de baarmoeder ben je één met je moeder. Dat betekent dat jij voelde wat je moeder voelde. Elke emotie die je moeder voelde, heb jij ook gevoeld en misschien nog wel belangrijker; je hebt ook gevoeld hoe zij ermee omging. Onbewust heb je dit allemaal opgeslagen in jouw systeem. 

In de meeste gevallen zul je na ongeveer 9 maanden geboren worden. Een prachtig moment, maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat het ook een hele intense gebeurtenis is? 24 uur per dag werd je gedragen, gewiegd, was er voeding ter beschikking, lag je in het donker en in de warmte etc. Dan begint de bevalling en kom je vanuit hotel "Baarmoeder" op aarde. Ineens moet je zoveel dingen doen zoals jezelf warm houden, wennen aan licht en aan alle geluiden, zelf drinken, een dag- en nachtritme ontwikkelen en communiceren over waar je behoefte aan hebt. 

De weg vanuit jouw hotel naar de uitgang vormt de basis. Hoe ben jij geboren? Wat heb je ervaren? Het is nogal een verschil in ervaring of je met of zonder complicaties ter wereld bent gekomen, op een natuurlijke manier of met hulp, hoe waren de omstandigheden verder, was je moeder heel rustig of juist bang? etc. 

De manier waarop je geboren wordt, draagt bij aan diverse gevoelens zoals veiligheid, (zelf)vertrouwen, (on)rust en verbinding. De omstandigheden tijdens deze periode zijn mede bepalend voor hoe jij jouw complete leven ervaart. Gedurende deze periode doe jij tenslotte jouw eerste ervaringen op. Dit is jouw filter, jouw "bril" oftwel jouw manier van kijken naar het leven, omgaan met alles wat er speelt en jouw manier van reageren daarop. 

 

Voorbeelden van gedragskenmerken:

 • moeilijk keuzes kunnen maken
 • onzekerheid of angst voelen
 • relaties aangaan of onderhouden lastig vinden
 • onrustig gedrag vertonen 
 • drang om te bewegen
 • geen sjaal of coltrui kunnen verdragen
 • opgejaagd voelen 
 • heel moeilijk uit jezelf in actie kunnen komen
 • nieuwe situaties moeilijk vinden
 • gevoel te hebben altijd hard te moeten werken
 • sterke wil hebben 

Met Je geboorte in kaart kunnen we aan de hand van prachtige kaarten jouw geboorte of die van je kind in kaart brengen. Op die manier wordt jouw unieke geboorteverhaal zichtbaar en daarmee de oorsprong van je gedrag en karakter. Als je je geboorteverhaal weet, herken je ook je behoeftes en krijg je inzicht hoe je bepaalde patronen kunt doorbreken. 

Werkwijze

Bij een Geboorte in kaart sessie heb je vooraf online een vragenlijst ingevuld. Tijdens de sessie die ongeveer 2 uur duurt, brengen we met behulp van een mooi kaartensysteem jouw geboorte of die van je kind in kaart. Na de sessie krijg je een geboorteverslag per e-mail. Je geboorte in kaart wordt na ca. een maand afgesloten door een follow-up gesprek (maximaal 0,5 uur) waarin we jouw ervaringen bespreken. 

Ben je benieuwd naar jouw geboorteverhaal of dat van je kind? Neem contact met me op. 

Contact