Lifecoaching

Verlang je naar meer balans en rust in je leven?

Verschillende rollen 

Hoe ziet jouw leven er momenteel uit? "Wat" ben jij allemaal? Moeder, vrouw/vriendin, (schoon)dochter, (schoon)zus, vriendin, werknemer, ondernemer, collega, teamgenoot... In elke rol wordt er iets van je verwacht en verwacht jij iets van jezelf. 
Veel vrouwen vergeten dat ze er zelf ook nog zijn, omdat ze (te)veel rollen leven en het liefst allemaal zo perfect mogelijk...

Leven of overleven?

Doordat vrouwen over het algemeen veel verschillende rollen hebben, zijn ze ook vaak (erg) druk met alle ballen hoog houden. Grenzen aangeven wordt vaak als moeilijk ervaren. 
Druk zijn hoeft an sich geen probleem te zijn. Zolang je bezig bent met leuke dingen waar je energie van krijgt, is er vaak niets aan de hand. Druk zijn wordt vaak een probleem als het bijvoorbeeld té veel is, als het alleen maar energie kost, als het emotioneel heel belastend is en dat een tijd aanhoudt. 
Hulp vragen is vaak lastig terwijl die steun juist zo hard nodig kan zijn. 
Veel vrouwen ervaren dagelijks stress en hebben het gevoel dat ze worden geleefd. Hoe mooi zou het fijn als je weer kunt genieten van het leven? Leven in plaats van overleven. 

 
Balans

Vrouwen blijken het moeilijk te vinden om toe te geven dat ze de balans zijn kwijtgeraakt. Hulp zoeken gebeurt vaak pas als het te laat is.
Op een gegeven kan de balans zover te zoeken zijn dat je oververmoeid raakt, steeds meer dingen je irriteren, je een steeds korter lontje krijgt, je geen energie meer hebt voor leuke dingen met je gezin of vrienden/familie laat staan voor jezelf, alles je teveel wordt, je slecht(er) gaat slapen etc. 
Als je zelfs dan door blijft gaan, kun je uiteindelijk overspannen raken of zelfs in een burn-out terecht komen. 

Mogelijke doelen om aan te werken 

Hieronder mogelijke doelen waar we samen aan zouden kunnen werken:

  • meer balans ervaren tussen je werk en je gezin
  • je eigen grenzen leren kennen en bewaken
  • omgaan met tegenslagen
  • prioriteiten stellen 
  • andere keuzes leren maken, passend bij jouw huidige levensfase
  • minder stress ervaren
  • minder schuldgevoelens ervaren (richting je man/vriend, kinderen, werk e.d.) 

Wat speelt er momenteel in jouw leven waar je graag aan wilt werken? 
Samen gaan we kritisch kijken naar jouw huidige situatie. Hoe ziet jouw leven er nu uit? Wat wil je graag? Wat zijn jouw mogelijkheden? Hoe kun je je doel(en) bereiken en behouden? 

 

Contact