Ouderschapsondersteuning

Van kinderwens tot ver na de bevalling op maat ondersteuning voor jou en je partner

Ondersteuning

Eerst een kinderwens hebben, dan hopelijk zwanger worden, bevallen, een kindje krijgen, verzorgen en later ook opvoeden; het ideale beeld is dat het een fantastische tijd is en je er (meestal) volop van geniet. Helaas is dat niet altijd het geval.

Als het (even) niet zo goed met je gaat, is het zinvol om ondersteuning te zoeken. Gerichte hulp is vaak echter lastig te vinden. Vanuit mijn eigen ervaring met zowel een prenatale als een postpartum depressie,  in combinatie met mijn opleidingen en werkervaring kan ik jou (en indien gewenst je partner) passende ondersteuning bieden.

Kinderwens

Fit en gezond een zwangerschap ingaan, verhoogt de kans op een fijne zwangerschap en een vlot herstel na de bevalling. Als je je fit voelt (zowel fysiek als mentaal) kan je systeem een zwangerschap veel beter aan, want een kindje in je laten groeien en dragen is nu eenmaal een belasting.

Lees meer over fit en gezond aan je kinderwens beginnen 

Ondersteuning tijdens en/of na je zwangerschap

De zwangerschap en de bevalling plus de periode daarna zorgen ervoor dat jouw systeem onderhevig is aan allerlei veranderingen: hormonaal, fysiek, energieniveau, relatie met je partner, kijk op de wereld. Kortom: je hele leven verandert. 

Je wereld staat op z’n kop, er komen veel nieuwe dingen op je pad en soms kan dat allemaal heel overweldigend zijn. Het gevolg kan zijn dat je (even) helemaal uit balans bent. Vaak is dit tijdelijk, maar dit gaat niet bij iedereen vanzelf over.

Praten over wat je bezighoudt, je hart luchten, erkenning en herkenning vinden, tools krijgen om er mee om te gaan, werken aan ontspanning… Zou dat niet fijn zijn? Je bent van harte welkom bij mij in de praktijk voor face-to-face ondersteuning of ontvang ondersteuning via online coaching

Tijdens de zwangerschap

Als je merkt dat het niet (helemaal) goed gaat, vraag dan om hulp. Je hoeft je nergens voor te schamen. Elke gedachte, elk gevoel, alles kan en mag er zijn en daar mag je ook vrijuit over praten.

Jouw psyche heeft invloed op jouw systeem en dus ook op jouw ongeboren kindje. Het is daarom extra belangrijk om hulp te vragen als het niet (helemaal) goed met je gaat.

Lees meer over ondersteuning tijdens de zwangerschap 

Na de bevalling

Een kindje krijgen, is een ingrijpende gebeurtenis. Zeker als je voor het eerst moeder wordt, maar óók als je gezinsuitbreiding krijgt, verandert er veel.

Als je na de bevalling tegen onzekerheden aanloopt of terecht komt in een dip of depressie is het van belang dat je de juiste hulp krijgt. Je bent niet de enige vrouw die geen roze wolk ervaart en kampt met onzekerheden, angsten of sombere gevoelens. 1 op de 5 vrouwen ervaart mentale klachten na de bevalling. 

Lees meer over ondersteuning na de bevalling

Onverwerkte bevalling / Bevallingstrauma

Het krijgen van een kindje is een levensveranderende gebeurtenis. Ook als de bevalling relatief gemakkelijk en goed is verlopen. Als je nog vaak aan de bevalling moet denken of er komen negatieve gedachtes en/of gevoelens bij je naar boven als je aan de bevalling denkt, kan het zijn dat je de bevalling nog niet helemaal hebt verwerkt. 

Lees meer over ondersteuning bij onverwerkte bevalling

Ondersteuning bij je leven als moeder / Lifecoaching

Het moederschap kan enorm zwaar vallen. Zeker als er bijvoorbeeld meer kinderen in het gezin zijn, je relatie niet lekker loopt, je een drukke baan hebt of thuisblijfmoeder bent. Het kan een hele uitdaging zijn om alle ballen in de lucht te houden. Hoe ziet jouw leven er momenteel uit? Voel je je goed en in balans? 

Lees meer over lifecoaching 

Probeem(gedrag) bij je kind

Ouderschap is mooi, maar het brengt ook veel vragen en onzekerheden met zich mee. Begrijp jij je kind en hoe hij zich gedraagt? Wat wil jouw kind je vertellen met zijn/haar gedrag of problemen? Kinderen kunnen zaken van jou spiegelen. Het "verhaal" van jouw kind kan ik vertalen naar een heldere en concrete boodschap voor jou. Hierdoor krijg je inzichten en de mogelijkheid om je kind beter te begrijpen. 

Lees meer over Kind als Spiegel

Werkwijze

Hoe gaat Jade te werk?

Intake

In de meeste gevallen heb je vooraf online een vragenlijst ingevuld. Tijdens de intake zal ik aanvullende vragen stellen over o.a. je (huidige) leven, voedings- en leefpatroon, emotionele achtergrond en energieniveau, eventuele eerdere zwangerschappen/bevallingen.

Een belangrijk doel van de intake is kijken wat jij nodig hebt. Daarna kunnen we in overleg het vervolg vaststellen.

Het vervolg

Iedere vrouw is uniek, heeft een eigen levensverhaal en daarin spelen o.a. persoonlijke factoren in mee. Natuurlijk is het belangrijk om eerst je hart te luchten. Daarna gaan we verder kijken.

Wat brengt jou uit balans? Wat heb je nodig om je meer in balans te voelen? Welke (praktische) problemen spelen er? Wat kun je concreet doen? We richten ons op een zekere balans, (zelf)vertrouwen, zaken in perspectief plaatsen en uiteraard verbinding met jezelf en je gezin.

Samen gaan we kijken wat je nodig hebt en hoe we daar invulling aan kunnen geven.

Afronding

Als je zelfstandig weer verder kunt, hoor ik graag na ca. 2 maanden hoe het met je gaat.

Heb je behoefte aan ondersteuning? Neem contact met me op

Tarieven

De investering om te werken aan een zo fijn mogelijke overgang naar een nieuwe fase in je leven

kennismakingsgesprek

(max. 30 minuten, kosten worden in mindering gebracht bij het starten van ondersteuning)

€ 17,50

ondersteuningspakket

(gesprekstijd max. 7,5 uur inclusief praktische opdrachten per mail en tussentijds (kort) contact per mail of telefonisch)

€ 473,-

ondersteunend gesprek

€ 63,- per uur

online ondersteuning

(contact via WhatsApp, mail, Facetime, Skype, bellen)

v.a. € 99,-

Kind als Spiegel

(intake, vertaling, terugkoppelingsgesprek, follow-up gesprek)

€ 315,-

Een ondersteunend gesprek duurt 75-90 minuten. Het aantal gesprekken is afhankelijk van jouw situatie. Samen kijken we wat je nodig hebt en graag wilt.

Als jouw situatie erom vraagt, is ondersteuning via Skype mogelijk.

Aanvragen