e-books

Mentale klachten rondom zwangerschap en bevalling

E-Books

Mentale klachten tijdens de zwangerschap of na de bevalling komen heel vaak voor. In mijn e-books vertel ik mijn verhaal. Dit heb ik aangevuld met een grote hoeveelheid kennis, onderzoek en tips en zo gebundeld in drie praktische e-books over onderwerpen waarbij ik hulp aanbied.

Door het delen van deze boeken wil ik vrouwen, maar zeker ook hun partners en andere geliefden, zowel een hart onder de riem steken, als solide handvatten geven om om te gaan met hun situatie.

Wil je na het lezen van de e-books passende hulp? Je bent van harte welkom bij mij in de praktijk voor ondersteuning

In mijn praktijk focus ik mij op vrouwenklachten. Tijdens mijn opleiding tot acupuncturist heb ik daarom mijn laatste paper geschreven over de visie van de Chinese Geneeskunde op het ontstaan, het voorkomen en het behandelen van postpartum depressies.

Acupunctuur kan ik combineren met andere behandelmethoden vanuit de Chinese Geneeskunde of vanuit de Westerse natuurgeneeskunde. Daarnaast zet ik alle kennis en ervaring rondom het coachen van deze problematiek in.

Elke behandeling is maatwerk. Ik werk niet met protocollen.

Download

e-books over prenatale depressie / postpartum depressie / bevallingstrauma

Een prenatale depressie
Een prenatale depressie

Zwanger zijn en mentale klachten hebben

Een postpartum depressie
Een postpartum depressie

Roze wolk? Pas moeder geworden en mentale klachten hebben

Bevallingstrauma?!
Bevallingstrauma?!

Mentale klachten door een ingrijpende bevalling

Openheid

Het delen van mijn verhaal op een toegankelijke manier

Inmiddels komt er steeds meer aandacht voor depressies rondom zwangerschap en bevalling. Vrouwen worden daar ook steeds opener over. Toen ik in 2014 op zoek ging naar informatie over prenatale depressie was er heel weinig te vinden. Ervaringsverhalen waren toen online nog niet te vinden. Over postpartum depressies was al wel het een en het ander te vinden. Vaak betrof dit korte informatie en daardoor ook niet zo volledig als ik graag zou zien. De oplossing? Zelf schrijven dan maar.

Hoewel er gelukkig meer aandacht komt voor zowel prenatale depressies (depressie tijdens de zwangerschap) en postpartum depressies (depressie na de bevalling) zie ik helaas ook dat er vrouwen zijn die het "labeltje" postpartum depressie krijgen terwijl het eigenlijk om een bevallingstrauma gaat. In mijn e-book over Bevallingstrauma ga ik hier dieper op in.

Om zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier toegang te geven tot informatie heb ik besloten om e-books te schrijven. In deze e-books heb ik veel tijd en energie gestoken. Mensen vragen mij wel eens waarom ik er geen geld voor vraag of waarom mensen niet eerst een e-mailadres moeten achterlaten voor ze de e-books kunnen downloaden. Mijn antwoord is heel simpel: laagdrempelig. Vrouwen of geliefden van hen hoeven niet hun gegevens achter te laten. Het is al knap genoeg dat ze zijn gaan onderzoeken wat er aan de hand is of kan zijn. Dat is de eerste stap naar hulp en herstel! Door ze kosteloos aan te bieden, geef ik iedereen toegang tot relevante informatie.

Puur Verloskundig Centrum Veldhoven

Puur Verloskundig Centrum Veldhoven heeft een link naar mijn website op hun site vermeld. Ik ben hier nog steeds heel dankbaar voor. Op deze manier hoop ik dat vrouwen aan de bel trekken bij de huisarts, hun verloskundige of een andere hulpverlener als zij zichzelf herkennen in wat ik schrijf.

Stichting Bevallingstrauma

Stichting Bevallingstrauma heeft een link geplaatst naar mijn e-books. Met dank aan Stichting Bevallingstrauma zoeken vrouwen steeds vaker hulp. Met mijn e-book hoop ik mijn steentje bij te dragen aan helderheid rondom de verschillen tussen een depressie en een trauma na de bevalling.

Overig

Ik weet dat er meerdere verloskundigen de link naar mijn site hebben geplaatst. Ook heeft Vakblad Vroeg aandacht besteed aan mijn e-books in een nieuwsbrief en hebben ze mijn website genoemd op hun site. Dit geldt ook voor Depressie Vereniging.
Hoe meer mensen toegang hebben tot deze informatie, des te meer vrouwen geholpen kunnen worden op een manier die bij hen past.
Als iemand mijn e-books wil delen; graag! Wil je informatie delen vanuit mijn e-books? Toestemming vooraf is niet nodig. Een bronvermelding is voldoende. Mijn dank hiervoor!

Contact