Clipped picture of a flower

Acupunctuur voor (wens)moeders

Natuurlijk wil je het liefste meteen zwanger raken als je een kinderwens hebt. Toch is het aan te raden om minimaal 3 maanden voorafgaand aan het proberen zwanger te worden een gezondere levensstijl aan te nemen. De gezondheid van zowel jou als van je partner is van invloed op de vruchtbaarheid en op de gezondheid van jullie toekomstige kindje. Hoe beter je je voelt, des te groter is de kans op een goede zwangerschap en een vlot herstel. Óf en welke klachten je eventueel gaat krijgen tijdens de zwangerschap of na de bevalling is van vele factoren afhankelijk. Samen met jou kan ik onderzoeken wat er bij jou speelt en op welke manier we het beste aan de slag kunnen met jouw klachten zodat je je weer beter kunt gaan voelen.

Kinderwens

Fit en gezond een zwangerschap ingaan, verhoogt de kans op een fijne zwangerschap en een vlot herstel na de bevalling. Als je je fit voelt (zowel fysiek als mentaal) kan je systeem een zwangerschap veel beter aan, want een kindje in je laten groeien en dragen is nu eenmaal een belasting.

Lees meer over fit en gezond aan je kinderwens beginnen 

Ondersteuning tijdens en/of na je zwangerschap

De zwangerschap en de bevalling plus de periode daarna zorgen ervoor dat jouw systeem onderhevig is aan allerlei veranderingen: hormonaal, fysiek, energieniveau, relatie met je partner, kijk op de wereld etc. Kortom: je hele leven verandert. 

Je wereld staat op z’n kop, er komen veel nieuwe dingen op je pad en soms kan dat allemaal heel overweldigend zijn. Het gevolg kan zijn dat je (even) helemaal uit balans bent. Vaak is dit tijdelijk, maar dit gaat niet bij iedereen vanzelf over.

Praten over wat je bezighoudt, je hart luchten, erkenning en herkenning vinden, tools krijgen om er mee om te gaan, werken aan ontspanning, rust in je hoofd, meer zelfvertrouwen en je positiever voelen… Zou dat niet fijn zijn? Ik ben er graag voor je! 

Tijdens de zwangerschap

Als je merkt dat het niet (helemaal) goed gaat, vraag dan om hulp. Je hoeft je nergens voor te schamen. Elke gedachte, elk gevoel, alles kan en mag er zijn en daar mag je ook vrijuit over praten. Tijdens een acupunctuurbehandeling kun je ook heerlijk ontspannen.

Jouw psyche heeft invloed op jouw systeem en dus ook op jouw ongeboren kindje. Het is daarom extra belangrijk om hulp te vragen als het niet (helemaal) goed met je gaat.

Als je last hebt van zwangerschapsmisselijkheid ben je ook van harte welkom bij mij in de praktijk.

Lees meer over ondersteuning tijdens de zwangerschap

Na de bevalling

Een kindje krijgen, is een ingrijpende gebeurtenis. Zeker als je voor het eerst moeder wordt, maar óók als je gezinsuitbreiding krijgt, verandert er veel.

Als je na de bevalling tegen onzekerheden aanloopt of terecht komt in een dip of depressie is het van belang dat je de juiste hulp krijgt. Je bent niet de enige vrouw die geen roze wolk ervaart en kampt met onzekerheden, angsten of sombere gevoelens. 1 op de 5 vrouwen ervaart mentale klachten na de bevalling. Slaapproblemen komen bijvoorbeeld ook heel vaak voor en daardoor kun je overdag ook minder hebben, terwijl een gezin, al dan niet in combinatie met werk, juist heel veel energie kost.  Mentale klachten kunnen heel goed behandeld worden acupunctuur.

Lees meer over ondersteuning na de bevalling

Onverwerkte bevalling / Bevallingstrauma

Het krijgen van een kindje is een levensveranderende gebeurtenis. Ook als de bevalling relatief gemakkelijk en goed is verlopen. Als je nog vaak aan de bevalling moet denken of er komen negatieve gedachtes en/of gevoelens bij je naar boven als je aan de bevalling denkt, kan het zijn dat je de bevalling nog niet helemaal hebt verwerkt. 

Lees meer over ondersteuning bij onverwerkte bevalling

 

Aanvragen

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?
Vul onderstaand contactformulier in en je ontvangt zo snel mogelijk een reactie van me.