Jade

Introductie Cynthia Krijgsman

De weg naar mijn eigen praktijk is een mooie en bijzondere, maar ook een lange en zware geweest. Mijn carrière ben ik gestart in diverse administratieve functies, maar na een paar jaar voelde ik dat ik ook iets met gezondheid wilde gaan doen. De natuurgeneeskunde had mijn interesse al en na succesvolle behandelingen tegen migraine, heb ik in 2008 besloten om te starten met de 5-jarige HBO opleiding tot natuurgeneeskundige.

Gedurende mijn studie werkte ik parttime op kantoor. Door o.a. faillissement van de stichting waar ik werkte en een stukgelopen relatie met de nodige gevolgen, raakte ik uit balans. Ik kreeg te maken met overspannenheid en burn-out klachten. Mijn hele systeem liet mij weten dat ik mijn energie anders moest verdelen.

2014 werd een bijzonder jaar; ik stopte met werken, rondde mijn studie af en verhuisde naar Eindhoven. De bedoeling was dat ik daar mijn eigen praktijk zou starten, maar ik raakte zwanger (vrij onverwachts, maar wel heel erg welkom) en helaas verliep de zwangerschap moeizaam. Wat niet zo vreemd was gezien de omstandigheden (o.a. herstellende van een burn-out). Daardoor kwam het opzetten van mijn praktijk er toen niet van. 

Ik had geen werk en studie meer, geen familie in de buurt, nog geen vriendschappen opgebouwd en kreeg enorm heimwee.

Helaas kreeg ik te maken met een prenatale depressie die overging in een postpartum depressie. Onze dochter bleek reflux te hebben en huilde veel. Al onze tijd en aandacht ging uit naar onze dochter. Dit is een bijzonder zware periode geweest voor mijn partner en mij. Ik raakte mezelf steeds meer kwijt.

Ondanks meerdere pogingen, kreeg ik niet de hulp die aansloot bij mij en mijn situatie.

Om verschillende redenen wilde ik geen medicatie gebruiken. Wel gebruikte ik supplementen en dat heeft, samen met het werken aan mezelf door o.a. los te komen van ingesleten denkpatronen, in mijn kracht te komen en te ontdekken wat ik nu echt wil en wat bij mij past, ervoor gezorgd dat ik weer in balans kon komen.

Mijn manier van leven is veranderd; ik ben bewuster bezig met mijn eigen processen en kan ze ook herkennen. Dit zorgt ervoor dat ik veranderingen heb kunnen doorvoeren.

Ik sta anders in het leven. Ik kijk op een positievere manier naar mezelf, het leven en mijn omgeving, ik kan me weer richten op mooie dingen in het leven, veelal de mindere dingen accepteren en loslaten wat niet (meer) nodig is. Lichter leven!

Het is bijna een wonder te noemen dat mijn partner en ik nog samen zijn na alles wat we hebben doorstaan. Elke dag ben ik dankbaar dat wij er samen staan. Elke dag ben ik dankbaar voor alles wat ik van onze dochter mag ontvangen en leren. Het is een voorrecht haar moeder te mogen zijn.

Alle gebeurtenissen van vroeger, alles wat ik nu meemaak en de dromen die ik heb, maken mij tot de persoon die ik nu ben. Vanuit mijn diepste kern kan ik zeggen dat ik voor alles dankbaar ben. Mijn leven tot nu toe en hoe het mij gevormd heeft, maakt mij uniek.

Net als jouw leven en alles wat met jou te maken heeft jou uniek maakt. Dat maakt elk behandelplan of coachtraject automatisch ook uniek. Dit betekent dat elk consult voor mij bijzonder is!

Wat ik belangrijk vind, laat zich in de volgende kernwoorden samenvatten: aandacht, compassie, eerlijkheid, enthousiasme, helderheid, openheid, professionaliteit, vertrouwen en warmte.   

Om het beste aan jou te kunnen blijven geven, blijf ik aan mezelf werken en hou ik mijn kennis bij d.m.v. opleidingen en bijscholingen

Natuurgeneeskundige en coach zijn, is waar mijn hart ligt. De resultaten geven mij iedere keer weer een fantastisch gevoel.

Ik voel me een bevoorrecht mens om mensen te mogen helpen. Kijk wat ik voor jou kan betekenen of neem contact met me op. Jij bent van harte welkom!

Contact