Jade
De weg naar mijn eigen praktijk is een mooie en bijzondere, maar ook een lange en zware geweest. Mijn carrière ben ik gestart in diverse administratieve functies, maar na een paar jaar voelde ik dat ik ook iets met gezondheid wilde gaan doen. Op dat moment kampte ik zelf al een aantal jaar met heftige migraine aanvallen. Er is zoveel aanbod en iedereen geeft aan dat ze je kunnen helpen. Hoe kies je dan? Uiteindelijk ben ik afgegaan op mijn gevoel: Wat voelt goed? Welke behandelmethode spreekt mij het meeste aan? Bij welke behandelaar zou ik mij op mijn gemak voelen? Zo kwam ik uit bij een acupuncturist. Na een aantal behandelingen had ik minder vaak en minder hevig migraine en na een tijdje was ik helemaal verlost van de migraine aanvallen!
In eerste instantie wilde ik heel graag de opleiding tot acupuncturist gaan volgen. De eenvoud van de behandelingen en het resultaat raakte mij diep. Toch koos ik ervoor om iets anders te gaan doen. De reden? Faalangst. De opleiding tot acupuncturist is een pittige opleiding en dat werd ook door iedere acupuncturist die ik ernaar vroeg bevestigd. Ik dacht dat ik dat nooit zou kunnen en daarom koos ik ervoor om in 2008 te starten met de 5-jarige HBO opleiding tot natuurgeneeskundige.
Gedurende mijn studie werkte ik parttime op kantoor. Door o.a. faillissement van de stichting waar ik werkte en het beëindigen van een relatie met de nodige gevolgen, raakte ik steeds meer uit balans. Ik kreeg te maken met overspannenheid en burn-out klachten. Mijn hele systeem liet mij weten dat ik mijn energie anders moest verdelen.
2014 werd een bijzonder jaar; ik stopte met werken, rondde mijn studie Westerse natuurgeneeskunde af en verhuisde naar Eindhoven om te gaan samenwonen. De bedoeling was dat ik daar mijn eigen praktijk zou starten, maar ik raakte zwanger (vrij onverwachts, maar wel heel erg welkom) en helaas verliep de zwangerschap moeizaam. Wat niet zo vreemd was gezien de omstandigheden en de disbalans die al lange tijd in mijn systeem aanwezig was. Daardoor kwam het opzetten van mijn praktijk er toen niet van. Ik had geen werk en studie meer, geen familie in de buurt, nog geen vriendschappen opgebouwd en kreeg enorm heimwee.
Helaas kreeg ik te maken met een prenatale depressie die overging in een postpartum depressie. Onze dochter bleek reflux te hebben en huilde veel. Al onze tijd en aandacht ging uit naar onze dochter. Dit is een bijzonder zware periode geweest voor mijn partner en mij. Ik raakte mezelf steeds meer kwijt. Ondanks meerdere pogingen, kreeg ik niet de hulp die aansloot bij mij en mijn situatie.
Om verschillende redenen wilde ik geen medicatie gebruiken. Hierbij vermeld ik met klem dat ik niet tégen medicatie ben. Ik ging naar een acupuncturist, lette op mijn voeding en gebruikte supplementen en dat heeft, samen met het werken aan mezelf door o.a. los te komen van ingesleten denkpatronen, in mijn kracht te komen en te ontdekken wat ik nu echt wil en wat bij mij past, ervoor gezorgd dat ik weer in balans kon komen.
Nadat ik al een tijd weer in balans was, ging de Chinese Geneeskunde opnieuw trekken. Ik vind het zo fascinerend! Vervolgens kwam acupunctuur keer op keer terug op mijn pad.
Zo vroegen cliënten of ik in de toekomst misschien ook acupunctuur zou gaan aanbieden, kwamen interessante bijscholingen speciaal voor acupuncturisten voorbij waar mijn hart een sprongetje van maakte en bleek mijn nieuwe intervisiegroep te bestaan uit leden die allemaal Chinese Geneeskunde hadden gestudeerd.
Mijn hart wist: acupunctuur was het en acupunctuur is het! Mijn hoofd startte direct met het faalangst-stemmetje, maar ik volgde mijn hart. Dit zorgde ervoor dat ik alsnog de opleiding tot acupuncturist ben gaan volgen.
Ik vind het heel leuk om nieuwe dingen te leren. Je zou kunnen zeggen dat studeren een hobby van me is. Nog voor ik met de opleiding startte, voelde ik dat ik mij vanaf het begin af aan op vrouwenproblematiek wilde gaan richten. Tijdens de opleiding is dit gevoel steeds sterker geworden. Om het beste aan jou te kunnen blijven geven, blijf ik aan mezelf werken en hou ik mijn kennis bij d.m.v. opleidingen en bijscholingen Bij het kiezen kijk ik naar wat het mooiste aansluit op de hulpvragen van mijn cliënten.
Alle levenservaring, opleidingen en werkervaring heeft mijn manier van leven en werken veranderd; ik ben bewuster bezig met mijn eigen processen en kan ze ook herkennen. Dit zorgt ervoor dat ik veranderingen heb kunnen doorvoeren. In mijn behandelingen gaat het niet alleen om de opgedane kennis tijdens opleidingen en cursussen. Levenservaring en werkervaring maken het voor mij compleet. Ik zie elke cliënt zoals die is en zet alles in om samen met jou het maximaal haalbare resultaat te behalen.
Door allerlei gebeurtenissen sta ik anders in het leven. Ik kijk meestal (we zijn allemaal maar mensen) op een positievere manier naar mezelf, het leven en mijn omgeving, ik kan me weer richten op mooie dingen in het leven, veelal de mindere dingen accepteren en loslaten wat niet (meer) nodig is. Lichter leven!
Het is bijna een wonder te noemen dat mijn partner en ik nog samen zijn na alles wat we hebben doorstaan. Elke dag ben ik dankbaar dat wij er samen staan. Elke dag ben ik dankbaar voor alles wat ik van onze dochter mag ontvangen en leren. Het is een voorrecht haar moeder te mogen zijn.
Het verleden, alles wat ik nu meemaak en de toekomst met dromen die ik heb, maken mij tot de persoon die ik nu ben. Vanuit mijn diepste kern kan ik zeggen dat ik voor alles dankbaar ben. Mijn leven tot nu toe en hoe het mij gevormd heeft, maakt mij uniek. Net als jouw leven en alles wat met jou te maken heeft jou uniek maakt. Dat maakt elke behandeling automatisch ook uniek. Dit betekent dat elk consult voor mij bijzonder is!
Wat ik belangrijk vind, laat zich in de volgende kernwoorden samenvatten: aandacht, compassie, eerlijkheid, enthousiasme, helderheid, laagdrempelig, openheid, persoonlijke benadering, professionaliteit, samenwerken, vertrouwen en warmte.
Mensen helpen is waar mijn hart ligt. De resultaten geven mij iedere keer weer een fantastisch gevoel.
Ik voel me een bevoorrecht mens om mensen te mogen ondersteunen bij het werken aan hun gezondheid. Kijk wat ik voor jou kan betekenen of neem contact met me op. Jij bent van harte welkom!