Waarom de naam Jade Chinese Geneeskunde?
Binnen de Chinese cultuur is jade een zeer waardevolle edelsteen. Jade zorgt voor harmonie en evenwicht. Klachten zijn een uiting van een verstoord evenwicht. Bij het (her)vinden van balans keert gezondheid terug.
Emoties (zowel uiten als ermee omgaan) spelen een belangrijke rol bij gezondheid. Jade bevordert positieve energie en helpt om negatieve emoties en ongewenste gevoelens los te laten.
Liefde voor jezelf en je omgeving maakt het leven mooier, gemakkelijker en leuker. Dit draagt allemaal bij aan gezondheid en een gelukkig leven. Jade werkt in op het hartchakra en bevordert hiermee onder andere liefde.
Leven vanuit je hart en beslissingen met je ratio begrijpen, zijn voor mij bepalend voor hoe ik mijn leven leid. In alle gebeurtenissen en ervaringen gaat het om een stuk bewustwording en leren luisteren naar je gevoel.
Spiritueel gezien moedigt jade aan om te worden wie je werkelijk bent. Jade helpt bij het vinden van jouw doelen in het leven. Als je je leven leeft zoals het bij je past, zul je je gelukkiger voelen. Jade wordt in China, maar ook in andere landen, vaak gebruikt bij meditatie om zo de innerlijke rust te bevorderen. Jade wordt gezien als een steen die helder denken bevordert waardoor wijsheid toeneemt.
In zowel de Chinese Geneeskunde als de Westerse natuurgeneeskunde worden zuivere, natuurlijke methoden/middelen gebruikt. Dit sluit mooi aan op nog een mooie eigenschap van jade: zuiverheid.
In China is jade al eeuwenlang de meest geliefde edelsteen. Er zijn dan ook gezegdes en spreekwoorden waarin jade voorkomt. Persoonlijk vind ik deze heel mooi: "Beter gebroken jade dan ongebarsten aardewerk.". Dit geeft aan dat gebeurtenissen in ons leven ons sterker en waardevoller kunnen maken. In China wordt gebroken jade hersteld en daarna als waardevoller beschouwd. Ieder mens heeft zijn eigen rugzak. De een wat zwaarder dan de ander. Hoe je omgaat met dat wat er in je leven gebeurt, bepaalt uiteindelijk jouw geluk, gezondheid, welzijn, eigenwaarde en ga zo maar door. Acupunctuur ondersteunt het in balans komen of blijven en bevordert het welzijn.
Zowel vroeger als nu is jade belangrijk in de Chinese cultuur. Vele kunstwerken werden en worden gemaakt van jade. In de Chinese cultuur wordt jade geassocieerd met integriteit, gerechtigdheid en vriendelijkheid, maar ook met de ziel. Vandaar dat jade vaak wordt gedragen als bescherming tegen negatieve invloeden en om positiviteit te bevorderen. Ook worden er geneeskrachtige eigenschappen toegekend aan jade. Vandaar dat binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde jade vaak wordt gebruikt bij guasha behandelingen.
De Chinese Geneeskunde heeft mij meer dan 20 jaar geleden geraakt en niet meer losgelaten. Hoewel ik eerst Westerse natuurgeneeskunde ben gaan studeren, heeft mijn praktijk wel meteen een naam gekregen die een sterke binding heeft met de Chinese cultuur. Onbewust wist ik waarschijnlijk dat ik ooit alsnog de Chinese Geneeskunde zou gaan bestuderen. De Traditionele Chinese Geneeskunde is zó diepgaand en uitgebreid dat je een mensenleven lang kunt studeren en nog lang niet klaar bent. Waarschijnlijk is dat ook de reden waarom de Chinese Geneeskunde mij zo heeft geraakt. Ik vind dingen al snel niet meer zo interessant en ik vind het ontzettend leuk om nieuwe dingen te leren. Met boeken, bijscholingen, artikelen en dergelijke over acupunctuur, Chinese voedingsleer etc. hoef ik mij nooit meer te vervelen! Tijdens elk consult ga ik na welke uiting (klacht) het systeem laat zien en waarom. Waar zit de disbalans waardoor deze klacht(en) optreden? Wat is op dit moment de beste keuze qua acupunctuurpunten, eventueel aanvullende behandelingen, welke voedingsadviezen zijn passend? Dit betekent dat geen enkel consult hetzelfde is. Na jarenlang zoekende te zijn wat nu echt bij mij past, heb ik het antwoord gevonden in de Chinese Geneeskunde met de focus op acupunctuur.
Wat ooit begon met groen als lievelingskleur, jade een mooie naam en steen vinden, te gaan lezen over de eigenschappen van jade en die passend bleken te zijn bij mij, mijn praktijk en mijn werkwijze (toen nog alleen als natuurgeneeskundige en coach) is uiteindelijk met het behalen van mijn diploma Klassieke Acupunctuur de cirkel rond. Jade Chinese Geneeskunde past bij mij. Het logo is met veel aandacht voor mij als persoon, hoe ik ben, wat ik wil uitstralen en wat ik geef aan iedere cliënt in mijn praktijk ontworpen. Mijn tatoeages hebben als basis gediend en aan de hand van gesprekken, kijken naar kleuren en lettertypes en voelen wat het geheel doet is uiteindelijk mijn logo tot stand gekomen. Het is daarmee een heel persoonlijk logo en komt daarmee overeen met wat ik jou geef: persoonlijke aandacht.