Harira - Marokkaanse soep
Harira
De koude tijd is weer aangebroken en dat betekent voor mij ook weer tijd voor heerlijke soep.
Eén van mijn favoriete soep is een Marokkaanse soep: harira. De soep zal overal weer anders smaken, omdat iedereen zijn eigen draai aan de soep geeft.
Zelf hou ik ervan om soep in grote hoeveelheden te maken. Invriezen kan ook heel goed.
Vorige week heb ik weer eens harira gemaakt. Mijn voorkeur gaat uit naar een vegetarische variant. Traditioneel wordt de harira met lam of rund bereid.
Wat heb je nodig?
- 1 gesnipperde ui
- 2-4 geperste tenen knoflook
- 1 kleine prei
- 1-2 winterpenen in stukjes gesneden
- 3 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
- 0,5-1 eetlepel paprikapoeder
- 0,5-1 eetlepel chilipoeder
- 0,5-1 eetlepel gemalen komijn
- 0,5-1 eetlepel gember of ca. 2 cm verse gember
- 0,5-1 eetlepel kurkuma
- 1 theelepel ras el hanout
- 2 blikken gepelde tomaten
- 1 blik kikkererwten, voor gebruik eerst goed schoonspoelen
- 1 blikje linzen, voor gebruik eerst goed schoonspoelen
- 1,5 liter groentebouillon