Pastasaus

blog 22-01-2018

De meeste mensen vinden pasta erg lekker. Bij ons staat pasta meestal een keer per week op het menu. Ook ideaal als je visite krijgt die blijft eten. Deze saus kun je prima van te voren klaarmaken, zodat je alleen nog maar de pasta hoeft te koken en de saus te verwarmen. 

Wat heb je nodig?
  • 2 grote, gesnipperde uien
  • 3-5 geperste tenen knoflook
  • ca. 550 gram verse tomaten of 1 blik gepelde tomaten
  • klein blikje tomatenpuree
  • 4-5 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
  • 2 rode paprika's in blokjes gesneden
  • 5 bospenen in kleine stukjes gesneden
  • 1-2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 2-3 laurierblaadjes 
  • 300 ml groentebouillon, bijv. Bio Today gistvrije groentebouillon
  • eventueel: 500 gram (biologisch) rundergehakt

Als je de saus vegetarisch maakt, gebruik dan meer groente of minder groentebouillon. Anders wordt de saus te dun.

De stappen om deze lekkere pastasaus te maken:

1) Verhit een klein beetje olijfolie in een pan en fruit de ui kort. 

2) Voeg daarna de knoflook toe en bak deze even mee. 

3) Als je gehakt wilt gebruiken, kun je deze nu rullen.

4) Bak de bleekselderij, paprika en bospeen en voeg de Italiaanse kruiden toe. 

5) Roer de tomatenpuree erdoor. 

6) Voeg de tomaten toe.

7) Voeg vervolgens de groentebouillon toe. 

8) Breng het geheel aan de kook en laat het een paar minuten doorkoken. 

9) Goed doorroeren en leg de laurierblaadjes er bovenop. 

10) Doe de deksel op de pan en laat het geheel minimaal 1 uur op laag vuur pruttelen. Af en toe roeren. 

11) Voor je de saus opdient, even de laurierblaadjes uit de pan halen. 

Lekker met spaghetti (spelt, kamut of volkoren) en wat Parmezaanse kaas. 
Simpel maar lekker voor erbij: een salade van tomaten en mozzarella met bascilicum. 
Ook heerlijk met vers stokbrood en (zelfgemaakte) kruidenboter of afgebakken foccacia.  

Eet smakelijk!

 

Contact