Reiki

Maak gebruik van je zelfgenezend vermogen, ontspan en krijg nieuwe energie

Reiki bevordert het zelfgenezend vermogen, werkt heel ontspannend en geeft energie. Het Japanse woord Reiki wordt wel vertaald als universele levensenergie. Letterlijk vertaald uit het Japans betekent het 'kracht van de zon'.

Reiki is een vorm van energieoverdracht maar er wordt geen persoonlijke energie doorgegeven. Reiki staat los van iedere religie of overtuiging.

De helende energie vindt haar weg naar blokkades en werkt op verschillende niveaus (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel). Reiki herstelt op een natuurlijke en eenvoudige manier de energiedoorstroming.

Om je gezond en ontspannen te kunnen voelen, moet energie vrij door jouw systeem kunnen stromen. Door o.a. opgelopen trauma's, het verdringen van emoties en signaleren te negeren, ontstaan er blokkades. Het gevolg is dat de energie niet meer vrij kan stromen. Dit veroorzaakt stagnatie en tekort aan levensenergie. Vervolgens heeft dit een negatieve invloed op jouw welzijn en het veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor het ontwikkelen van aandoeningen en ziektes. Bovendien duurt herstel langer.

Reiki geven kan zowel met als zonder aanraking van het lichaam. Sommige lichaamsdelen raak ik aan. Denk aan je hoofd, schouders of voeten, maar grotendeels werk ik door mijn handen vlak boven je lichaam te houden.

Reiki wordt door mensen op hun eigen manier ervaren. Omschrijvingen die ik terugkrijg, laten zich samenvatten in woorden als diepe ontspanning, kalmte, rust in mijn hoofd, warmte voelen, tintelingen ervaren, verlichting voelen, een helder hoofd hebben, positiever voelen, (bijna) in slaap vallen.

Acupunctuur vormt de basis van mijn behandelingen. Dit kan ik combineren met andere behandelmethodes, waaronder Reiki. De combinatie van acupunctuur en Reiki bevordert het in balans komen van jouw systeem en daarmee herstel. Reiki werkt ook op een dieper niveau van ontspanning. Van mijn cliënten krijg ik terug dat ze mijn behandelingen met Reiki als toevoeging als extra ontspannend ervaren. Bij o.a. stressgerelateerde klachten kan Reiki dus een mooie aanvulling zijn op de acupunctuurbehandeling.

Hoe fijn is het om een zen-moment voor jezelf te hebben?

Contact