Samosa
Afgelopen weekend vierden wij Sinterklaas bij ons thuis. Zo'n dag wil ik lekker genieten en bij de visite zitten en daarom heb ik zoveel mogelijk van te voren gedaan.
Samosa's kun je prima van te voren maken, licht afbakken en bewaren in een grote bak of in folie.
Je kunt ze dan verder afbakken als je ze wilt serveren. Bestrijk ze dan van te voren nog even lichtjes met wat olijfolie.
Met de vulling kun je variëren, bijvoorbeeld met wortel, een fijn gesneden pepertje (heerlijk pittig) of rundergehakt.
Zelf vind ik vegetarische samosa het lekkerste.
Wat heb je nodig?
- 1 grote fijn gesnipperde ui
- 2-4 teentjes uitgeperste knoflook
- 2 cm zeer fijn gesneden gember of 0,5-1 eetlepel gember
- 3 theelepels massala (Hindoestaanse kerrie)
- 0,5 theelepel gemalen komijn
- 0,5 theelepel komijnzaad
- 1,5 theelepel kerriepoeder
- 1,5 theelepel kurkuma
- chilipeper en zout naar smaak toevoegen
- 1 losgeklopt ei
- ca. 350 gram kruimige aardappel, geschild en in kleine blokjes gesneden
- ca. 125 gram doperwten uit de vriezer
- olijfolie
- 20 deegvellen laten ontdooien of filodeeg (maar dat scheurt bij mij altijd)