Langdurig bloedverlies tijdens de menstruatie

Wat is langdurig bloedverlies tijdens de menstruatie?

Bij langdurig bloedverlies tijdens de menstruatie verliest een vrouw vaak een normale hoeveelheid bloed, maar de menstruatie duurt langer dan 7 dagen. Het bloedverlies kan ook zwaarder zijn. Vaak is de cycluslengte normaal.

Wat zijn mogelijke oorzaken van langdurig bloedverlies tijdens de menstruatie?

Mogelijke oorzaken van langdurig bloedverlies tijdens de menstruatie zijn stress, overwerk, veel zwangerschappen (inclusief miskramen) in een relatief korte tijd, veel fysieke inspanning (zwaar lichamelijk werk of veel en/of zwaar sporten), voeding.

Welke klachten ontstaan bij langdurig bloedverlies tijdens de menstruatie?

Afhankelijk van de oorzaak kunnen er allerlei klachten optreden. Denk aan vermoeidheid, slechte eetlust, opgezette buik, rugpijn, duizeligheid, vaak moeten plassen, bleke urine, zwaarder bloedverlies, donkerder bloed, bloed met klonters/stolsels, dorst, rood gezicht, gevoel van warmte, depressief voelen, kort lontje, buikpijn, droge keel, obstipatie, nachtzweten.

Acupunctuur bij langdurig bloedverlies tijdens de menstruatie

Vaak kan acupunctuur langdurig bloedverlies tijdens de menstruatie verhelpen in een paar maanden. Afhankelijk van de oorzaak kan dit ook langer duren. Daarnaast spelen de eigen inzet en de persoonlijke omstandigheden een rol in de behandelduur.

Algemene tips voor vrouwen met én zonder menstruatieklachten

Als je geen menstruatieklachten hebt, is het natuurlijk de bedoeling om dit zo te houden. Als je wel klachten hebt en bij mij komt voor acupunctuurbehandelingen zal ik je aanvullende adviezen en tips geven. Hierbij zal ik altijd kijken naar jouw systeem en de oorzaak van jouw klacht(en). Uiteraard zijn er wel algemene tips bij menstruatieklachten die ik kan geven.

Contact