Natuurgeneeskunde

Laat de natuur je ondersteunen om in balans te komen en te blijven

Natuurgeneeskunde gaat uit van het zelfgenezend vermogen waar elk levend wezen over beschikt. Hierbij is bewustwording belangrijk: Wat draagt bij aan mijn gezondheid en wat niet? 

De druk van onze maatschappij maakt dat wij vaak over onze grenzen heen gaan en signalen negeren; zo snel mogelijk van klachten willen afkomen om weer door te kunnen gaan, desnoods door de klachten te onderdrukken met chemische middelen. Dit is begrijpelijk en bij acute klachten werkt dit vaak ook. Als je te maken hebt met chronische klachten wordt dit een ander verhaal. Medicatie werkt vaak niet of onvoldoende en kunnen (schadelijke) bijwerkingen hebben.

Het is belangrijk dat je systeem een zeker evenwicht kent, is dat niet het geval dan ontstaat er een disbalans met klachten als gevolg. Eigenlijk leven we allemaal op krediet. Als je jong(er) bent, kun je de hele wereld aan. Pas als je ouder wordt, merk je dat bepaalde dingen meer impact hebben. Afhankelijk van vele factoren kan de rekening behoorlijk oplopen.

Er is van nature een neiging naar gezondheid. Dit betekent dat het lichaam beschikt over het vermogen om op eigen kracht te herstellen. Met natuurlijke behandelingen kun je dit zelfgenezend vermogen stimuleren.

Ieder mens staat in verbinding met alles om zich heen en dit beïnvloedt jouw systeem. Door alle factoren mee te nemen in het behandelplan (holistisch werken) ontstaat een voor jou meest geschikte behandelmethode. Hierbij ga ik altijd uit van het zelfgenezend vermogen waarover elk levend wezen beschikt en kies ik voor een minimale prikkel.

Ieder mens is uniek. Vanwege deze uniciteit werk ik niet met protocollen. Het behandelplan stem ik altijd individueel af op de klacht en de vitaliteit van de cliënt. Uiteraard bespreek ik het behandelplan met je.

Er zijn verschillende behandelmethodes mogelijk binnen de Westerse natuurgeneeskunde:

  • voedingsadviezen en lifestyle adviezen
  • fytotherapie en gemmotherapie (kruidengeneeskunde)
  • Breuss massage
  • voetreflex
  • Bach bloesem remedies
  • ademhalings- en ontspanningsoefeningen 
  • diverse specifieke natuurgeneeskundige therapieën, o.a. Baunscheidtieren (Westerse acupunctuur) en neusreflexologie

Deze en andere behandelmethodes combineer ik met acupunctuur.

Contact